VÁCI ÁLLATKÓRHÁZ

A Váci Állatkórházban minden állatot úgy gyógyítunk mintha a sajátunk lenne. Rendelőintézetünk 1993 óta gyógyítja sikeresen betegeit, több mint 25 év tapasztalat áll mögöttünk. 

 

Ortopédiai és neurológiai szakrendelés

kedd és péntek 16:00-20:00-ig

 

Milyen problémával érdemes jelentkezni ortopédiai kivizsgálásra?

 

 • Minden olyan probléma amely kedvenceink mozgésszervrendszerét érintimakacs, visszatérő sántaság esetén

 • Hirtelen kialakuló sántaság, csonttörés és traumás jellegű mozgásszervi problémák esetén

 • Ha azt veszi észre, hogy idősödő kedvence nehezen mozog, nehezen áll fel, már nem olyan aktív

 • Szűrővizsgálatokra tenyésztésre szánt kutyusoknak ( csípődiszplázia, könyökdiszplázia, térdkalácsficam stb.)

 • Öröklött mozgásszervi betegségek kivizsgálására és műtéti vagy gyógyszeres kezelésére

 • Gerincproblémák, nyaki, háti fájdalmasság estén

 • Sportkutyák, munkakutyák állapotfelmérése, sántasága esetén (Agility, Agárverseny, FlyBall, IPO stb.)

 

       Amennyiben kedvencének mozgásszervi problémája van, bátran forduljon hozzánk!

 

       Ortopédus és neurológus állatorvos:      ifj. dr. Pajor Csaba             tel.:  06 30 225 2271

                                                                                     Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesületi tag

Szemészeti szakrendelés

hétfő és csütörtök 16:00-20:00-ig

 

Kórházunkban szemészeti szekrendelés elérhető. Szemészeti vizsgálónk a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel felszerelt, melyekkel pontos diagnózishoz juthatunk.

Milyen problémával érdemes jelentkezni szemészeti kivizsgálásra?

 

 • ha azt veszi észre, hogy idősödő kedvencének látása romlik, nekimegy tárgyaknak, bizonytalan

 • makacs, vissza-vissza térő szemproblémák hátterének kivizsgálása

 • szűrővizsgálatok elvégzése, és igazolás kiállítása tenyésztésre szánt kutyusoknak

 • szemsérülések műtéti ellátása ( szemhély-, szaruhártyasérülések stb.)

 • krónikus szembetegségek gyógyszeres kezelésének beállítása és kontrollvizsgálata

 • szürkehályog kezelése ( cataracta )

 • zöldhályog kezelése ( glaukoma )

 

       Amennyiben kedvencének szemészeti betegsége van, bátran forduljon hozzánk!
 

       Szemész állatorvos:      dr. Tóth Klaudia

 

PRAXIS FILOZÓFIA

Ahogyan mi gondolkodunk!

Mi tudjuk, hogy különleges és egyedi kapcsolat van köztünk és az állataink között. Ők adják meg sokszor azt, amire más emberektől vágynánk: feltétlen szeretet, odaadás, társaság, őszinteség. 

A Váci Állatkórházban elismerjük és tiszteljük ezt a kapcsolatot.

Tudjuk, hogy Ön aki most olvassa ezeket a sorokat, családtagként tekint a kedvencére, tudjuk miért kommunikál velük és beszél hozzájuk állandóan, miért vesz nekik ajándékokat és miért ünnepli meg a szülinapjukat. Megértjük, hogy miért öltözteti fel őket vagy miért megy velük nyaralni.

Mi szeretjük ezt a fajta „őrültséget”, mert mi is így viselkedünk a sajátjainkkal!

Hogy ez mit jelent a gazdi számára kórházunkban? Alapos vizsgálatokat és konzultációkat, ahol együtt hozunk döntést a gazdival a kedvence egészségét érintő kérdésekben. Azt jelenti, hogy segítünk, ha baj van, együtt aggódunk Önnel, és együtt örülünk, ha minden rendbe jön, rendben van.

Kérjük, hogy számítson ránk és bízzon a szakértelmünkben, akár egészségről vagy betegségről legyen szó. Ennek tükrében szeretnénk kialakítani a kapcsolatot kedvencével és Önnel.
A Váci Állatkórház csapata!

A KÓRHÁZ

Ismerj meg minket és a kórházat!

A Kisváci Állatorvosi Rendelő 1993-ban nyitotta meg kapuit, azóta is folyamatosan fejlesztjük a praxist. Tavaly, 2018-ban új épületbe költöztünk, hogy még magasabb színvonalon láthassuk el a növekvő számú betegeinket.
200 négyzetméteres kórházunkat felszereltük a legmodernebb eszközökkel:

 • Diagnosztika: doppler képes ultrahang, digitális röntgen, endoszkóp, digitális mikroszkóp, vérlabor-automaták
   

 • Sebészet: elektrokauter, inhalációs-altatógép, infúziós pumpák, pulzoximéter, EKG, légzésfigyelő monitor, kulcslyuksebészethez szükséges endoszkópos torony, csontműtétekhez szükséges sebészeti felszerelés, gerincműtétekhez szükséges sebészeti felszerelés.
   

 • Fogászat: ultrahangos-fogkőeltávolító, fogászati fúró, fogászati kézi eszközök 
   

 • Szemészet: szemfenék vizsgáló, réslámpa-biomikroszkóp, szemnyomásmérő, mikrosebészeti eszközök, magas frekvenciás ultrahang stb.​

VáciÁllatkórház.JPG
VáciÁllatkórház1.JPG
VáciÁllatkórház 3.JPG
VáciÁllatkórház 2.JPG
Kutyakozmetika_Vác.JPG
Váci Állatkórház ultrahang.JPG
 

CSAPATUNK

 

DR. PAJOR CSABA

Rendelővezető állatorvos

Az Állatorvostudományi Egyetem elvégzése után 1990-ig állami gazdaságban dolgoztam, ahol ez idő alatt 1 évig a Belügy Minisztérium kutyakiképzőtelepén voltam ellátó állatorvos. Utána kerültem a váchartyáni állatorvosi körbe, hatósági jogkörrel megbízva. Hozzám tartozott a tehenészet és a sertéstelep, valamint a környező öt falu összes állata. 1993-ban a kisállatpraxis fejlődésével lépést tartva, megnyitottam Vácon első kisállatrendelőmet. Innentől kezdve kiemelten kisállatok terén képzem magamat. 1990–1995 között fóti kollégámmal, dr. Juhász Jánossal biztosítottunk magas szintű kisállatsebészeti ellátást a fóti körzetben is.
A növekvő számú kutya és cica betegeim szükségessé tették a folyamatos bővítést, ennek eredménye a Váci Állatkórház, amely a régi rendelőtől 120 méterre a Vác, Árpád út 37. alatt található. Tágas, szép helyen, modern felszereléssel, megújult csapattal folytatjuk munkánkat. 

DR. TÓTH KLAUDIA

Állatorvos

2016 februárjában végeztem az Állatorvostudományi Egyetemen, utána csatlakoztam a Magyar Állatorvosi Kamara budapesti szervezetéhez. Az egyetemi évek alatt, 2015-ben elnyertem a Fehér Dezső „A hallgató, aki sokat tett a kisállatok sebészetéért” díjat. 2013-ban előadtam a Tudományos Diákköri Konferencián A szőrzet hosszának örökletes alapjai a német juhász kutyában címmel, később a diplomamunkám is erről szólt. Állatorvosi képzésem és munkám mellett 14 éve foglalkozom német juhászok kiképzésével és tenyésztésével.

Az egyetemi évek alatt három évet töltöttem a Sebészeti és Szemészeti Tanszéken, így nagy tapasztalatot szerzetem a szemészeti diagnosztikában és műtétekben egyaránt. Számos konferencián részt vettem, többek között a 2016-os és 2019-es ECVO-n.

2019-ig a Dunakeszi Kisállatkórházban dolgoztam, ahol szakterületem a szemészet és ultrahang diagnosztika volt. Egyre jobban érdekelnek az egzotikus állatok, különösképpen az Afrikai Fehérhasú törpesün, az évek során nagy gyakorlatra tettem szert a gyógyításukban.

2019-től átkerültem a PrimaVet Kisállatkórházba, ahol szemészeti szakrendeléseket tartok és műtéteket végzek.

2019. júliusában meghívtak a Hedgehog Meeting-re előadást tartani.

Szakterület: szemészet, szaporodásbiológia, ultrahang diagnosztika, Afrikai Fehérhasú Törpesünök gyógyítása.

IFJ. DR. PAJOR CSABA

Állatorvos

Már egyetemi éveim alatt is a sebészet érdekelt, így kezdettől fogva a Sebészeti Tanszéken töltöttem időm nagy részét. A Tudományos Diákköri Konferencia országos fordulójába jutottam ortopédiai témában, később szakdolgozatom is ezt a címet viselte: "A TTA, mint az elülső kereszteződő szalagszakadás újszerű műtéti módja. Első hazai tapasztalatok". 2016 óta a FeliCaVet Állatkórházban dolgozom, valamint megalakulásától fogva a Váci Állatkórházban is fogadom pácienseimet (előtte jogelődjében).

Az egyetem elvégzését követően a lágy- és ortopédsebészet területén specializálodok, képzem magam. 

Végzésem óta évente egy hónapot Amerikában töltök, ahol lehetőségem van megismerni és gyakorlatot szerezni az itthon még ritkán alkalmazott műtéti technikákban. 2020 februárjában sikeresen teljesítettem a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület vizsgáját, így a szervezet tagja lettem.  Emellett részt veszek egyéb továbbképzéseken, rendezvényeken is, igyekszem lépést tartani a tudománnyal:

2017 USA, Utah, Veterinary Orhopedic Society Conference,

2017 USA, Las Vegas, Western State Conference,

2018 Magyarország, Intrauma Orthopedic course,

2018 Varsó, VetCo Small Animal Neurology And Radiology,

2019 Magyarország, 28th ECVS Annual Scientific Meeting.

Timli Rebeka

Állatorvosi szakaszisztens

2018 óta dolgozom állatorvos asszisztensként, és 2020 március óta vagyok a Váci Állatkórház tagja. Számomra ez nem egy munka hanem hivatás, és örülök hogy egy olyan helyen dolgozhatok ahol tényleg szeretik az állatokat, egy remek csapat tagja lehetek. Itt minden nap újat tanulhatok, és különleges kisállatokkal ismerkedhetek meg:). 

Mindig is szerettem állatokkal foglalkozni, 3 éve több menhellyel is dolgozom együtt, segítek nekik az állatok egészségügyi ellátásában, sokszor ideiglenes elhelyezésében. Van két örökbefogadott gyönyörű kis kutyám, és egy macskám, mindenkit a munkahelyen ismertem meg, és szerettem beléjük! Úgy gondolom ameddig lehet ezzel fogok foglalkozni, és próbálok minél többet kihozni a munkámból, hogy segíthessek az állatoknak, és a gazdiknak egyaránt.

Tóth Gabriella

Kutyakozmetikus

A munka nem egyenlő a hivatással. Akkor jó, ha az ember azzal foglalkozik amit igazán szeret,   - mondják, és tényleg!

Sokáig nem találtam az utam, kerestem, hogy mi az a szakma, ami teljessé tesz. Felnőttként, "viszonylag" későn találtam ezt meg, így család és munkahely mellett "ültem" újra iskolapadba, és végeztem el 2016-ban a kutyakozmetikus tanfolyamot.

A vizsgám után szinte azonnal Gödön kezdtem el gyakorolni a szakmát.    

Hiszek a folyamatos képzésben, így szabadidőmben gyakran jelentkezem oktatásokra, továbbképzésekre.

2018 tavaszán csatlakoztam a Váci Állatkórház családias csapatához, és igyekszem a legjobb tudásom szerint szépíteni a hozzám érkező négylábú vendégeimet.

ÁLTALUNK KÍNÁLT SZOLGÁLTATÁSOK

Ahogyan mi gondoskodunk!

A kórházunk célja segíteni, hogy megőrizzük kedvenceink egészségét, hosszú és minőségi életet biztosítsunk nekik és elérjük a lehető leggyorsabb felépülést betegségek/sérülések után. Kiemelten fontosnak tartjuk a megelőzést, hisz így sok kellemetlenségtől tudjuk megóvni állatainkat. Mindegy, hogy az Ön kedvence fogászati, belgyógyászati vagy sebészeti problémával küzd, szaporodásbiológiai vagy szemészeti betegsége van, hozzánk bizalommal fordulhat segítségért! 

 

VAKCINÁZÁS, PARAZITÁK ELLENI VÉDEKEZÉS,
MIKROCHIP BEÜLTETÉS, ÚTLEVÉL KIÁLLÍTÁS

Rendelőnkben modern vakcinázási protokollokat használunk, melyek megvédik kedvenceinket a különböző eredetű fertőző betegségektől. Emellett bármikor kérhetö a mikrochip beültetés és az útlevél kiállítás is. Megtalálhatóak nálunk bolha-, kullancs- és féreghajtók, valamint szívféreg és egyéb parazita ellenes szerek széles választéka. Amennyiben kéri, tanáccsal látjuk el, hogy melyik készítmény lenne a legmegfelelőbb kedvencének. 

BELGYÓGYÁSZAT, DIAGNOSZTIKA
(DIAGNOSZTIKAI ESZKÖZÖK)

A belgyógyászati problémák nagy részénél a fizikális vizsgálatok és a tünetek segítik a diagnózist. Sajnos a mi betegeink nem tudnak beszélni, így gyakran több diagnosztikai módszerre van szükség, hogy minél gyorsabb és pontosabb diagnózist kapjunk komplikáltabb esetekben is. Kitűnően felszerelt kórházunkban nap mint nap használjuk új, nagy teljesítményű doppler képes ultrahang gépünket, a digitális röntgent és az EKG-t. Természetesen lehetőség van vér- és vizeletvizsgálatra és egyéb speciális gyorstesztek elvégzésére is (FelV/FIV, szívférgesség, Giardia, Parvo, Corona vírus, Lyme-kór stb.).

SEBÉSZETI ELLÁTÁS

​Rendelőnk egyik főbb profilja a kisállatok sebészete, ahol kiemelt figyelmet fordítunk az aneszteziológia biztonságára (inhalációs altatógép, betegfigyelő monitorok, aneszteziológusi felügyelet, legmodernebb altatószerek). Kiválóan felszerelt műtő várja betegeinket, ahol mindig arra törekszünk, hogy pácienseinknek a lehető legkevesebb fájdalommal járjon a műtéti beavatkozás (ivartalanítás, daganat eltávolítás, hasi- mellkasi műtétek, korrekciós műtétek, gerincműtétek és traumás sérülések kezelése, törés kezelés, elülső kereszteződő szallagszakadás (TPLO), térdkalácsficam, csípődiszplázia műtéti megoldása). Kórházunkban elérhető a laparoszkópos ivartalanítás (kulcslyuksebészet) is, amelynél csupán két apró 5 mm-es vágás keresztül hajtjuk végre a műtétet. 

SZEMÉSZET

​Kórházunkban szemészeti szakrendelésre is lehet jelentkezni. A  magas színvonalú szemészeti ellátáshoz biztosított minden eszköz: látásvizsgálat, könnytermelés mérés, könnyfilmvizsgálat, szemlencse vizsgálat (szürkehályog), szemfenék vizsgáló, réslámpa-biomikroszkóp, szemnyomásmérő (zöldhályog), gonioszkópia, illetve magas frekvenciás ultrahang. Lehetőség van öröklött szembetegségek szűrésére (CEA, PRA, stb.), valamint a szembetegségre hajlamos fajták problémáinak megelőzésére. Nagy tapasztalattal végzünk széleskörű szemészeti műtéteket is.

Szemészeti problémával küzdő kedvencét, szemészetre szakosodott doktornőnk várja!

IDŐS ÁLLATOKNAK

Manapság háziállataink egyre hosszabb életet élnek, köszönhetően a felelősségteljes gazdáknak, a fejlett állatorvosi ellátásnak, a javuló életkörülményeknek és a jó minőségű táplálékoknak. A Váci Állatkórházban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető leghosszabb életet biztosítsuk kisállataiknak, mindezt a lehető legjobb életminőségben. Ezért mindig egyénre szabva állítjuk fel a vizsgálati programot és a kezelési tervet. Idős állatok számára kiemelten fontos a megelőzés, ezért kórházunk geriátriai szűrést is biztosít számukra.

Amennyiben kedvence idősödik és szeretné kivizsgáltatni, telefonon egyeztessen időpontot!

SÜNIKNEK, ÉS GAZDIJAIKNAK

Az afrikai Fehérhasú törpesün napjaink legkedveltebb háziállatként tartott sünije. Manapság egyre többen választják társuknak ezen tüskés apróságokat, és tapasztalatunk szerint ha egy süni beilleszkedik egy családba, a gazdik ritkán állnak meg, egy kis kedvencnél...

Mivel ezen apró állatok teljesjogú családtagok, nagyon fontos egészségük megőrzèse,valamint hatékony gyógykezelésük. Kórházunkban szeretettel várunk minden kis tüskés négylábút.

SZÍVFÉRGESSÉG

A szívférgességet okozó D. Immitis élősködő – amely sajnos napjainkban már egyre elterjedtebb – életveszélyes fenyegetést jelent kedvenceinkre. Nagyon veszélyes, szúnyogok által terjesztett parazita, mely a tüdő nagyereiben él. Sokáig nincs látható tünete és mire észrevesszük már súlyos a fertőzöttség, amely keringési zavarokat, légzési problémákat, halált okozhat.
Rendelőnkben elérhető komplex szívféregszűrés, ahol az egészséges kutyusoknak a megelőzésről, a fertőzötteknek a kezelési lehetőségekről adunk tanácsokat.
(ELISA teszt, mikroszkópos vérvizsgálat, Knott-teszt, PCR)​

Ide kattintva megtekinthetnek egy rövid vicces animációt a szívférgességről.

NÉMETJUHÁSZ KUTYÁKNAK,
NAGYTESTŰ KUTYUSOKNAK ÉS TENYÉSZTŐKNEK

Németjuhász kutya tulajdonosok és tenyésztők vagyunk, így tudjuk, hogy milyen fontos az egészség a kutya kölyökkorától egészen az idős koráig. Kórházunkban hivatalos röntgenszűrést, genetikai és szemészeti szűrést is biztosítunk Önöknek. A tenyésztés folyamán kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ne örökítsünk tovább betegségeket, így az utódok egészséges életet élhessenek.

FOGÁSZATI ELLÁTÁS

A szájhigiénia a kisállatok életében is hasonlóan nagy szerepet játszik, mint az emberekében. A Váci Állatkórházban rendelkezésünkre áll ultrahangos fogkőeltávolító, valamint számtalan szájsebészeti eszköz, melyekkel teljeskörű fogászati ellátást nyújtunk kedvencének.

KUTYAKOZMETIKA

Kutyakozmetikánk a kórház épületében kapott helyet, ahol igényesen kialakított helyiségben várja a szépülni vágyó kutyusokat és cicákat állatszerető, kedves és tapasztalt kozmetikusunk. Kozmetikánkba kiváló minőségű samponokat, szükség esetén allergiás kutyusoknak való gyógysamponok is használunk.

Bejelentkezés a kutyakozmetikába: 06 20 370 7991

Ide kattintva tekintse meg facebook oldalunkat.

B4E4B5BC-3FC4-44F2-8090-25A4D87D5B84.JPG

Bármikor szívesen látjuk Önt és Kedvencét!

NYITVATARTÁSI IDŐ

     Járóbeteg ellátás azaz időpontfoglalás nem szükséges:

(Sürgősségi/életet veszélyeztető esetek soron kívüli ellátása)

 

Hétfő-Péntek

15:00-20:00-ig    

Szombat

9:00-12:00-ig

Időpontegyeztetés alapján mely telefonon lehetséges:

(Sürgősségi/életet veszélyeztető esetek soron kívüli ellátása)

Hétfő: 15:00-20:00

Kedd: 16:00-20:00

Szerda: 9:00-18:00

Csütörtök: 15:00-20:00

Péntek: 9:00-20:00

Szombat: 9:00-12:00

   

Bejelentkezés telefonon:​

dr. Pajor Csaba: +36 20 938 1060

Ifj. dr. Pajor Csaba: +36 30 225 2271

dr. Tóth Klaudia: +36 20 518 8623

Rendelési időnket úgy alakítottuk ki, hogy lehetősége legyen időpont egyeztetésre. Így a félős vagy kevésbé szociális állatok mentesülnek a várói stressz alól, illetve az elfoglalt gazdiknak is tervezhetővé válik az állatorvosi látogatás. Ezenkívül várjuk Önt és Kedvencét járóbetegellátásra minden hétköznap és szombaton a fent megadott időpontokban.​​ 

Váchartyáni rendelési időpontok

(Váchartyán, Halászi Károly út 6.)

VÁCHARTYÁNBAN A JÁRVÁNY IDEJE ALATT CSAK A SZOMBATI RENDELÉS LESZ MEGTARTVA​, A SÜRGŐS ESETEKET A VÁCI ÁLLATKÓRHÁZBAN LÁTJUK EL.

Hétfő: 17:00–18:00

Csütörtök: 17:00–18:00

Szombat: 8:00–8:30

 

KAPCSOLAT

dr. Pajor Csaba

Tel.: 06 20 938 1060​

Ifj. dr. Pajor Csaba

Tel.: 06 30 225 2271

dr. Tóth Klaudia

Tel.: 06 20 518 8623

vaciallatkorhaz@gmail.com

2600 Vác, Árpád út 37.

 • Facebook Social Icon
 

VÁCI ÁLLATKÓRHÁZ

2600 Vác, Árpád út 37.

 • Facebook Social Icon
VáciÁllatkórház1.JPG